1. Birmingham

  Birmingham is, na Londen, de grootste stad van Engeland. In de korte periode dat ik er was, vielen me een paar dingen op. De wijken zijn typisch Engels en je staat verbaasd te kijken als die grote dubbeldekker bussen door de nauwe Engelse straten en rotondes (die ook nog eens tegen de klok in worden betreden) ziet rijden.

  De stad heeft twee kanten: een oude, industriële kant en een nieuwe, moderne kant. Met name The Mailbox, de Bullring en de gehele centrum van Birmingham zijn een lust voor het oog. Tevens moet iedereen de Birmingham Library bezoeken: prachtig! Dan heb je nog gebieden zoals Shirley, Moseley, Kings Heath, Solihull en Sparkhill, waar je de “echte” Engeland ziet. Heel tof om te zien en zeer leuk om er te zijn.

  Wat direct opvalt: heel veel buitenlanders en maar weinig Engelse mensen. De Engelse mensen die er zijn, zijn ook onderverdeeld in twee soorten: chavs en de deftige Engelsen. De chavs kunnen gewoon achterin de bus zitten en elkaar verrot schelden (of aan de telefoon) en dan ermee wegkomen ook. Op dit soort gebieden loopt Nederland heel erg voor, al heb ik sinds tijden geen bus gezien in Nederland*.

  Overigens vond ik het feit dat de Birmingham Museum & Art Gallery gratis was, een grote pluspunt.

  Ja, een deel van mijn hart ligt in Birmingham*.

  Ook interessant:  Londen
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Birmingham en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*