CKA

23 maart 2019

Een perfecte dag voor de perfecte huwelijksaanzoek. Niets meer, niets minder. (zov: benimle evlenir misin?)

xenofilie

Xenofilie is het gedrag dat haaks tegenover xenofobie staat, namelijk: het gedrag waarbij de voorkeur van een persoon uitgaat naar alles wat vreemd is. Dit kan zijn: buitenlanders, buitenlands eten, andere culturen enzovoort enzovoort.

oikofobie

Oikofobie is een woord met als betekenis: het hebben van afkeer tegen jezelf en hetgeen jij bezit. In politieke context wordt het gezien als afkeer tegen je eigen natie. Wederom kreeg het woord bekendheid nadat Thierry Baudet hierover repte in

boreaal

De term boreaal is een ander woord voor één singulaire blanke bevolking en komt vaak met de wens om dat zo te behouden. Niemand anders dan Thierry Baudet gebruikte deze term in zijn zogenaamde overwinningsspeech na winst in de Provinciale Staten verkiezing.

Uil van Minerva

De uil van Minerva is, zoals de naam al zegt, een uil welke toebehoorde aan de Romeinse God Minerva. Al in de klassieke oudheid werd de uil met dezelfde eigenschappen geassocieerd als Minerva, namelijk: verstandig, wijs en alwetend.

Minerva

Minerva is een van de goden van het oude Rome. Minerva of Menerva is een personificatie van de goddelijke macht van het verstand, van de vindingrijkheid, van de menselijke geest en van de wijsheid. Haar uitrusting? Een uil (de uil van

djakka

Een djakka is een jas in het Surinaams. (zov: jacket)

Google Stadia

Google Stadia is een cloudgamingplatform van Google welke geen fysieke console nodig heeft. Alles gaat via de cloud en je hoeft alleen maar je telefoon of televisie te gebruiken. Je zou zelfs via Youtube direct op “Play Now” kunnen klikken

Google game console

Google schijnt bezig te zijn met een game console en zodoende de concurrentie aan te willen gaan met Sony (Playstation) en Microsoft (Xbox). Google kennende zal het vast wel iets moois worden, dus laten we maar even afwachten.

August Landmesser

August Landmesser is de anti-fastische icoon en held die wereldberoemd werd na het weigeren van het doen van de Hitlergroet. Aanschouw deze held:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/August-Landmesser-Almanya-1936.jpg (zov: anti-fascistische helden)

Eggboy

Eggboy is de nieuwe sensatie van het internet. Eggboy aka William Connolly werd beroemd nadat hij een ei op het hoofd van de Australische senator Frasier Anning sloeg. Anning gaf aan dat treurige gebeurtenissen zoals in Christchurch “te verwachten” waren.

Purmerend

Purmerend is een typisch Hollandse stad: oude huizen, hier en daar wat water, helemaal niks te doen en verdomd saai. Aanrader? Nee, zeker niet.

sosumi

Sosumi is een geluid of tune welke in de Macintosh System 7 OS werd geplaatst. Dit gebeurde in 1991. De naam komt van “so sue me” en is gericht op Apple Corps, het bedrijf achter The Beatles. Apple Corps en

terrorisme

Terrorisme, van welke ras, geloof of kleur je ook bent, is verkeerd. Volledig verkeerd. Rampzalig. Schandalig.  Enorm jammer om te zien dat er nu mensen aan het huilen zijn door een of andere brainwashed droeftoeter.

Christchurch

Christchurch is een stadje in Nieuw-Zeeland dat in een mum van tijd wereldberoemd geworden door een schutter uit Nieuw-Zeeland die maar liefst 40+ mensen heeft doodgeschoten in een moskee. Wat een zieke zieke zieke mensen leven er toch op deze

sleva

Sleva is het woord met als betekenis “korting” in het Tsjechisch. 

Inwi

Inwi is de provider waar je in Marokko van gebruik maken als je wil bellen en/of internetten in het land.

Lasse Schöne

Lasse Schöne is de Deense middenvelder van Ajax die gisteren een magnifieke doelpunt maakte tegen Real Madrid. Wat een voetballer! (zov: Klasse Schöne)

Inloggen op Volkabulaire

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Voer hier je emailadres in zodat je je wachtwoord kunt herstellen middels een link die wij zullen sturen

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy