CKA

al onze medewerkers zijn nog steeds in gesprek

Krijg kotsneigingen als ik dit hoor. Kut klantenservice, kut kut kut. Vooral “een ogenblik geduld alstublieft” erna maakt het af. Een ogenblik duurt een ogenblik, geen fucking 15 minuten! (zov: teringzooi)

Francisco Tárrega

De Spaanse componist en een romanticus wiens Gran Vals, een prachtig lied, de basis vormde voor het ludieke en wereldberoemde toontje van de Nokia’s. Luister maar: Zo’n oud liedje, maar toch goud in elke vorm.

Hazina

Vrouwen symbool - meisjesnamen

Hazina is een Arabische naam met als betekenis “schat”. Wordt gebruikt als meisjesnaam voor baby’s. Voor het Turkse woord: (zov: hazine)

recruiters

Recruiters. Je kunt noch van ze houden, noch houden. Je hebt ze nodig, tot een bepaalde hoogte, maar bovenal: zij hebben jou nodig! Heb zoveel gare recruiters gekend die je benaderen, maar nooit de tijd hebben genomen om ook maar

Inşallah

Inşallah is de Turkse manier voor het zeggen (en schrijven) van “Bij Gods wil”. Dus, als iemand zegt: “insallah ga ik morgen slagen”, dan is hij / zij aan het hopen dat hij / zij morgen zal slagen, maar alleen

Lugia

De legendarische Pokemon (generatie 2) die nu te verslaan is met tig anderen tijdens een raid boss duel. Niantic heeft na de tragische Go Fest in Chicago, alle bezoekers van het festival beloofd een “gratis” Lugia voor niets toe te

Niantic

Niantic is de uitgever van Pokemon Go (maar ook Ingress) die gisteren tijdens de Go Fest in Chicago ongelofelijk veel kritiek heeft gekregen van boze spelers. Het moest een geweldig evenement worden waarin legendarische Pokemon zoals Lugia gevangen konden worden,

Istanpool

Nickname die Istanbul heeft gekregen nadat de gehele stad is omgetoverd in een groot zwembad door de regenval. Zie voor foto’s: http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/dunyanin-en-pahali-semsiyesi-kac-para-1936707/ http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/istanbuldan-sel-manzaralari-1936674/5?_szc_galeri=1

yikes

Yikes is een uiting van een onaangename verrassing in het Engels. “Yikes, he killed him.. oh dear Lord” (zov: mooi voorbeeld he) (zov: haha)

Raychella

Raychella is de naam voor vrouwen met kapsones. Het zijn vaak vrouwen die niet weten hoe ze moeten praten en heel erg bot kunnen zijn. Trieste figuurtjes.

rigide

Rigide betekent stijf of strak. Mooi woord die we vaak in Football Manager tegenkomen. Nu weet je ook wat het betekent. Geen dank hoor.

Canvas

Canvas zal het nieuwe platform voor studenten van de VU gaan worden. Blackboard wordt uitgefaseerd.

Eevee

Eevee

Eevee is de meest veelzijde Pokemon ooit. Eevee kan evolueren in een van de volgende vormen: (zov: Jolteon) (zov: Flareon) (zov: Vaporeon) (zov: Umbreon) (zov: Espeon) (zov: Leafeon) (zov: Glaceon) (zov: Sylveon)

masheb

Masheb is de manier waarop je het woord ma3seb uitspreekt in het Arabisch. Het staat voor “stroming binnen een geloof”.

ma3seb

Ma3seb is hoe de Arabieren het woord “masheb” schrijven. Je spreekt het dus uit als “masheb”. Ma3seb staat voor “stroming binnen een geloof”. Bijvoorbeeld binnen de Islam heb je Sjiieten en Soennieten. Dit zijn voorbeelden van ma3sebs. Het Turkse woord

Trabant

De Trabant is een oude automerk die we in het communistische Sovjet-Unie en Duitsland zagen verschijnen. De auto’s zijn foeilelijk en erg klein.

instaslet

De instaslet schijnt volgens de media een apart fenomeen te worden. De instaslet is een vrouw die (half)naakte foto’s van zichzelf op Instagram plaatst voor de likes van mensen die ze niet kennen om zo beroemd te worden.

rollatorpolitiek

Haaaaa. Mooi woord, bedacht door Theodor Holman van Het Parool, waarmee hij in feite met één woord de Nederlandse politiek beschrijft.

dedain

Dedain is het Franse woord voor “neerbuigend” of “gebrek aan respect”. Het is een mooi woord met een nare betekenis. Voorbeeld: ‘Het dedain druipt ervan af’.

vereftelingiseren

Vereftelingiseren is een fictief woord wat is ontstaan uit het woord Efteling, ons beroemde pretpark. Vereftelingiseren heeft als betekenis dat iets speelser wordt, frivoler wordt. Vandaar die associatie met de Efteling.