rawal

Nikolle

Vrouwen symbool - meisjesnamen

Nikolle is de naam voor een vrouw die high class doet en denkt dat ze beter is dan iedereen. Rare kutvrouwen, die Nikolle’s

Emina

Vrouwen symbool - meisjesnamen

Emina is een mooie Bosnische meisjesnaam, waarvan de houders vaak heel raar zijn. De ene keer zijn het geweldige vrouwen en de andere keer van die gare, achterlijke dwazen die plotseling met hun ex er van de haal gaan.

paljas

Een paljas is een grappenmaker. Iemand die jocussen vertelt.

kiewie

Kiewie is de verkeerde spelling van de fruit kiwi.

kakocratie

Het woord kakocratie staat voor een slechte regering. Het woord is natuurlijk nog steeds geldig, maar amper gebruikt.

impetreren

Impetreren is oud Hollands voor eisen. Als iemand iets impetreert, dan eist hij / zij dus wat. Vaak gaat dit dan om rechtszaken en al.

jocus

Een jocus is oud-Nederlands voor een grap. Niets meer, niets minder.

westerling

Een westerling is iemand die uit het westen komt. Tegenwoordig is dat synoniem voor iedereen die niet uit het Midden-Oosten komt.

chausseren

Chausseren betekent je sokken en / of schoenen aantrekken. Het is een oud Hollands woord en wordt bijna niet meer gebruikt.

buitenlandse gezegdes

Niet alleen het Nederlands kent leuke en mooie gezegdes. Ook in het buitenland kunnen ze er wat van. Zie hier een lijstje: 1. In de mond van een wolf Taal: Italiaans Vertaling: In bocca al lupo Betekenis: Succes! 2. Niet

gipusu

Gipusu is het Japanse woord voor gips. Het woord komt ook letterlijk uit het Nederlands. (zov: Japanse woorden met Nederlandse roots)

morumotto

Morumotto is het Japanse woord voor cavia. Hoe raar dit ook mag klinken, morumotto komt uit het Nederlands! Ja, want het woord is afgeleid van het Nederlandse marmot. (zov: Japanse woorden met Nederlandse roots)

trofee

Een trofee is een overwinningsteken. Je krijgt het namelijk als je iets hebt gewonnen.

bokaal

Een bokaal is een beker die je krijgt als je iets hebt gewonnen. Een bokaal is dus het synoniem voor een trofee.

beker

Een beker is een voorwerp om uit te drinken. De beker waar ik het over heb is geen bokaal.

je telefoon opladen

Ik vind dit zo’n gezeik. Wanneer komen ze nou verdomme met die draadloze dingen? Elke keer maar weer een kabeltje moeten zoeken en bukken om die shit aan de oplader te doen. Geef mij inductie, geef mij de nieuwe technologie.

muis

De muis is een dier die we op elke manier proberen te vermijden. Stel je voor dat er een muis in je huis zit. Nou, dat is niet heel lekker, he?