1. toetsenbordracist

  Een toetsenbordracist is een term die ik zojuist bedacht heb. Dit nadat ik de reacties van gebruikers op NUJij had gelezen, die alle mensen die niet denken zoals zij doen, als minderwaardig en slecht bestempelen. De gehele moslimgemeenschap over dezelfde kam scheren omdat die idioten even een aanslag plegen in Brussel.

  Wat een teringzooitje is de wereld toch geworden. De toetsenbordracist kenmerkt zich overigens met een stralende glimlach op straat, maar thuis, achter zijn of haar laptop, is het een monster.

  Ook interessant:  polderzorg
  +1
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

 • toetsenbordracist

  “Wat een teringzooitje is de wereld toch geworden”

  Waarom moet dit zinnetje toch weer in jouw pleidooi? De reacties op NuJIJ zijn erg tergend en tenenkrommend. Maar dit zinnetje is als een baksteen door de ruiten van jouw geloofwaardigheid.

  Het is nog nooit zo vreedzaam geweest op de wereld als nu. Meer dan ooit wordt er gekeken naar mentale problemen bij mensen en met #metwo worden de eerste stappen gezet naar het neerhalen van viespeuken aanwezige in kringen met veel macht. Men wordt steeds kritischer op politiek en er worden steeds meer vraagtekens gezet bij organisaties.

  Zullen we anders tientallen jaren teruggaan? Voordat iedereen met kleur mocht studeren, zonder iemand tegen zijn scheen te stoten. Of voordat vrouwen mochten stemmen?

  We zijn er nog lange niet. En soms lijken we stappen achteruit te nemen (vooral qua opvattingen over Global Warming). Maar we gaan vooruit.

  0
  -1
 • toetsenbordracist

  @Michel: dat zal wel, maar zo voelt het niet. Mensen worden uit elkaar gedreven door onder andere deze toetsenbordracisten. Mensen vinden altijd wel een reden om elkaar uit te foeteren. Of dat nou tijdens Apartheid was of toen vrouwen nog niet mochten stemmen: allemaal verkeerd en allemaal dienen ze hard aangepakt te worden. Daar zijn we het over eens, maar je gaat me niet vertellen dat we vooruit gaan, want dat gaan we niet.

  We gaan op elk vlak keihard achteruit. Ja, mensen zijn kritischer en ja, we kunnen meer teweegbrengen, maar wanneer was nou de laatste echte demonstratie in Nederland? Mensen zijn misschien kritischer, maar die kritiek uiten ze vaak op social media. Dan ben je niets anders dan een papieren tijger. Een privacywet waarin geen privacy meer overblijft? Even je gal spuwen op het internet en de volgende dag is men het al vergeten.

  We lijken vooruit te gaan, maar feitelijk gaan we achteruit. Erg jammer.

  0
  0

Deel je kennis over toetsenbordracist en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*