1. Washington D.C.

  Dit is dus wat je noemt: een hele mooie stad. Washington is gewoon mooi. Overzichtelijk, gestructureerd en prachtig gebouwd. Het is een stad waar je makkelijk zou kunnen wonen en ook nog eens echt genieten. Dit is, samen met Boston, de enige stad waarin ik nog zou kunnen overwegen om te wonen, alhoewel Europa dan de makkelijkere en betere keus is.

  Een auto in Washington is echter absoluut noodzakelijk als je veel wilt zien, alhoewel de National Mall wel bijna alles omvat.

  De Smithsonian musea hier zijn absoluut een must. Ik zou nog wel terug willen gaan voor Newseum, maar misschien dat dat ooit nog gebeurd, wie weet. Buiten dat was het Washington Monument leuk om te zien, maar voor zo’n obelisk hoef je echt niet terug. De Reflecting Pool was wel heel mooi, net zoals het Lincoln Memorial en dat hele gebied. Prachtig om er te wandelen en het geheel af te struinen.

  De stad zelf is heel erg schoon en tijdens spitsuren erg druk, maar erna of ervoor lijkt het alsof het geheel uitgestorven is. Na 6 uur is alles ook gewoon echt gesloten. Heel apart om te zien, vooral als je NYC mee hebt gemaakt.

  Wat Washington D.C. echt afmaakt, is het feit dat het mooie Georgetown zo dichtbij is én er een Mustafa Kemal Atatürk standbeeld staat. Fantastisch.

  Ennuh: het Witte Huis is helemaal niet zo mooi, van dichtbij. Het Capitool is vele malen mooier; ook van binnen.

  Ook interessant:  Hoboken
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Washington D.C. en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*