Wat is Volkabulaire?

Wat is het in hemelsnaam? Een woordenboek, een nieuwe, mooiere Wikipedia, een chillax-oord... wat is het nou?

Sjezus, moeten we je dat anno 2020 nog uitleggen? Nou, mijn beste vriend, als het dan toch moet: Volkabulaire is ze alle drie gecombineerd in het kwadraat. Je kunt het zien als de Nederlandse Urban Dictionary, maar je mag het ook beschouwen als een jonge, moderne en niet-zakelijke versie van Wikipedia, Voor een ander kan het 'gewoon' een site zijn waarop je kunt chillen, volkabs kunt bekijken, toevoegen of jezelf kunt ophemelen door wat goeds te schrijven over je voornaam (we hebben je heus wel door hoor, hihi).

Als dat je ook niet zint, dan schrijf je gewoon waar je zin in hebt. De geur van je vriendin's voeten bijvoorbeeld. Je kunt het niet tegen haar zeggen, want anders krijg je gekibbel en gezeik, dat weten we, maar het maakt de geur er niet minder om. Godzijdank heb je Volkabulaire om je hart (en nu de rest van je lichaam) te luchten, want anders zit je opgekropt en haal je straks slechte cijfers op school of presteer je minder op je werk, puur en alleen omdat je het er niet uit hebt kunnen krijgen. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je weer eens vastzit in Boornzwaag Over de Wielen, omdat de treinen niet rijden door de sneeuw (of tegenwoordig door de hitte) en je een paar leuke zinnen hebt bedacht voor de NS die je met de wereld wilt delen.

Je begrijpt: alles is mogelijk. Of je nou wil informeren door middel van feiten of je eigen mening wil geven; het kan allemaal op 't Volkswoordenboek, dus maak gebruik van dit voorrecht en groei uit tot de beste schrijver of schrijfster van Nederland!

Een paar voorbeelden:

Begrijp je het nu? Ja? Aaight, dan ben je geschikt en kun je jezelf een schouderklopje geven.

Inloggen op Volkabulaire

Wachtwoord vergeten of resetten?

Nog geen account? Registreer je gratis!

Wachtwoord vergeten?

Voer hier je emailadres in zodat je je wachtwoord kunt herstellen middels een link die wij zullen sturen

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.