Blog Archives

XÆA12

XÆA12 of eigenlijk X Æ A-12 was de beoogde naam van de zoon van Elon Musk, totdat de Californische autoriteiten hier een stokje voor staken.

Elfisch

Elfisch is de vertaling van het Engelse woord Elvish, wat staat voor de taal die de Elfen in Lord of the Rings, spreken. Elfisch is een fictieve taal en kenmerkt zich door zogenaamde sisselklanken (dit woord heb ik bedacht, maar

X Æ A-12

X Æ A-12 was oorspronkelijk bedoeld als de naam van de zoon van Elon Musk en diens vrouw Grimes. Ondanks dat de uitspraak en betekenis van X Æ A-12 nog altijd onduidelijk zijn, hebben de autoriteiten in California besloten om

krijgsheer

Een krijgsheer is een leider van een groep mensen die gereed zijn om te vechten of oorlog te voeren. De legeraanvoerder wordt een krijgsheer genoemd.

Coronaverwarring

Coronaverwarring is de verwarring die optreedt door de enorme aandacht die de media aan het Coronavirus geeft en de daarbij komende ruis dat het veroorzaakt.

checkgesprek

Checkgesprek is de benaming van het gesprek dat de horecamedewerkers met klanten moeten houden door het Coronavirus. Nog voordat de gasten bijv. een restaurant mogen betreden, dienen ze in het checkgesprek aan te geven of ze symptomen van COVID-19 hebben.

afblokken

Afblokken is het blokkeren of afremmen van iets of bijvoorbeeld je tegenstander.

afbinden

Afbinden is in het schaatsen iets uitdoen of loshalen, terwijl dat elders anders iets ‘afsluiten’ betekent. Neem bijvoorbeeld een wondje, die je kunt afbinden om het bloeden te stoppen.

afbikken

Afbikken is, zoals de naam zegt, het afbikken oftewel het afhakken van iets. Neem bijvoorbeeld het afbikken van oude verf op staal.

drassig

Drassig is als iets baggerig of kletsnat wordt. Komt van drasland

afbreuk

Er is sprake van afbreuk als iets minder elegant, minder mooi of minder goed wordt.

afbreker

Afbreker is iemand die iets afbreekt. Hij of zij doet dan aan afbraak.

afbreking

Afbreking is het proces waarbij er wordt afgebroken. Hierdoor ontstaat afbraak.

afbraakproduct

Afbraakproduct is de verzamelnaam voor een product dat ontstaat uit het afbreken van chemisch afval.

afbouwfase

De afbouwfase is de fase waarin iets wordt afgewerkt zodat de bouw af komt. Vandaar de naam afbouwfase.

gifsumak

Gifsumak is de naam van een plant waarbij het aanraken kan leiden tot allergische reacties die ernstig kunnen zijn. Het is niet de gifsumak zelf, maar vooral de sap die erg giftig is. Sinds kort lijkt de gifsumak zich ook

halftijds

Met halftijds wordt gerefereerd naar het contract waarbij mensen niet full-time werken. Halftijds is de vertaling van part-time werken.

hardboard

Een hardboard is een tegen stoom bestendige en goed zaagbare plaatmateriaal welke je o.a. gebruikt als bedbodem onder je matras.

hyperreflectie

Hyperreflectie is reflectie tot de macht twee. Met andere woorden: bij hyperreflectie doe je aan overdreven zelfreflectie wat kan leiden tot psychologische problemen.

hartig

Hartig is het woord dat staat voor zout en/of pittig eten. Het heeft dus niets met ‘zoetheid’ te maken. Sterker nog, het is het tegenovergestelde.

Inloggen op Volkabulaire

Wachtwoord vergeten of resetten?

Nog geen account? Registreer je gratis!

Wachtwoord vergeten?

Voer hier je emailadres in zodat je je wachtwoord kunt herstellen middels een link die wij zullen sturen

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.