Blog Archives

DEA

DEA is de afkorting van Drug Enforcement Agency; een Amerikaanse drugsopsporingsunit welke populariteit won na infiltraties en invallen in en bij drugskartels in Mexico en Colombia. (zov: kartel)

NGO

NGO is een afkorting met als betekenis niet-gouvermentele organisatie, oftewel een organisatie dat onafhankelijk is van de overheid.

groomen

Groomen is afkomstig uit het Engels (to groom) en heeft in ons land de volgende betekenis: het online proberen kinderen te lokken en actief benaderen van minderjarigen met als doel seks te hebben. Groomen is een vorm van pedofilie.

reel

Reel is een ander woord voor realistisch of echt. Tevens is het de naam van een Schots-Ierse dans. (zov: reels)

okapi

Een okapi is een diersoort dat op een kruising tussen een giraffe, zebra en paard lijkt. De okapi wordt ook wel eens een bosgiraf genoemd en heeft een chocoladebruine vacht met zwarte en witte strepen.

mieux

Mieux is Frans met als betekenis: “beter” of “veel beter”.

pole position

Pole position is een term uit de autosport. In de Formule 1 heeft pole position de volgende betekenis: “het recht om als eerste uit de startblokken te komen tijdens de race”. Een pole position krijg je niet, maar moet je

AMA

AMA is een afkorting die vooral in cryptowereld wordt gebruikt. AMA staat voor ‘Ask me Anything’ en heeft als letterlijke betekenis: “vraag me alles dat jij wil”.

iets blauwblauw laten

Iets blauwblauw laten is een Nederlandse uitdrukking waarbij blauwblauw aan elkaar wordt geschreven omdat het een woord is. De betekenis van iets blauwblauw laten is: iets laten rusten, iets laten zoals het is.

broke

Broke is het Engelse woord voor ‘blut’ of ‘blut zijn’. Broke is tevens een vaak gebruikt woord in straattaal.

throttle

Throttle is een ander woord voor gas geven. Throttle is Engels en wordt met name tijdens Formule 1 vaak gebruikt om aan te geven dat auto’s van de coureurs op hun volle vermogen rijden.

compound

Compound heeft meerdere betekenissen. De betekenis van compound is: samenstelling van twee of meer delen of elementen. In de Formule 1 betekent compound ‘bandensoorten’. Per race zijn er drie verschillende compound: zacht, medium en hard.

ashdraked

Ashdraked is een term uit de cryptowereld met als betekenis: al je geld verliezen vanwege een bepaalde coin of positie. “I am ashdraked because Bitcoin went from 48.000 to 18.000 in just 1 month!”

kartel

Het woord kartel heeft als betekenis: een overeenkomst tussen twee of meer partijen (bedrijven, instanties, groepen) met als bedoeling de onderlinge concurrentie te verminderen en anderen buiten te sluiten zodat de winst of opbrengst gemaximaliseerd kan worden.

fexting

Fexting is een fictief woord dat staat voor ‘fighting over text’, oftewel: ruzie per tekstbericht (SMS). Het woord werd populair nadat bekend werd dat de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill ‘fexten’.

polyandrie

Polyandrie heeft als letterlijke betekenis: “veelmannerij”. Polyandrie betekent daarmee dat iemand – in een huwelijk – meerdere mannen kan hebben en huwen. Hierdoor is polyandrie een vorm van polygamie.

reels

Reels is de naam van een nieuwe functionaliteit van Instagram waarbij korte (remix) video’s worden gemaakt en worden gedeeld. Gebruikers op Instagram gebruiken het om de zichtbaarheid te verhogen. Reels is op de markt gebracht om te concurreren met de

Ethereum

Ethereum is na Bitcoin de meest populaire cryptocurrency aller tijden. Ethereum is overigens ook open source en miningnetwerk voor verschillende cryptocurrencies. Ethereum werd opgezet door Vitalik Buterin. (zov: Ether) (zov: Gwei) (zov: gas fee)

grooming

Grooming is een vorm van pedofilie waarbij de pedofiel gaat groomen oftewel: contact leggen met een minderjarige met als doel seks te hebben met hem/haar.

needle spiking

Needle spiking is Engels en staat voor ‘ongevraagd en zonder het te beseffen een spuit of naald met verdovende middelen in je lichaam krijgen’.

Inloggen op Volkabulaire

Wachtwoord vergeten of resetten?

Nog geen account? Registreer je gratis!

Wachtwoord vergeten?

Voer hier je emailadres in zodat je je wachtwoord kunt herstellen middels een link die wij zullen sturen

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.