1. blobject

  Het woord “blobject” is een samentrekking van de Engelse woorden “blob” (een vormloze massa) en “object”. Een “blobject” is een informele term die wordt gebruikt om een object of een ontwerp te beschrijven dat een afgeronde, organische vorm heeft in plaats van een traditionele geometrische vorm, zoals een kubus of een cilinder.

  De term werd populair in de jaren 1990, toen er een trend ontstond in de architectuur, industrieel ontwerp en beeldende kunst om objecten te creëren met zachte, vloeiende vormen die deden denken aan organische structuren of natuurlijke vormen. Deze ontwerpen maakten vaak gebruik van nieuwe materialen en productietechnieken, zoals 3D-printen en gegoten kunststoffen, om complexe vormen te realiseren die voorheen moeilijk te maken waren. Blobjects kunnen variëren van meubels en verlichtingsarmaturen tot gebouwen en sculpturen.

  Ze worden vaak geassocieerd met een futuristische esthetiek en een gevoel van speelsheid. Voorbeelden van blobjects zijn onder andere de “Panton Chair” van Verner Panton, het “Guggenheim Museum Bilbao” van Frank Gehry, maar ook de Volkswagen Kever en de Apple iMac G3.

  Ook interessant:  tuigdorp
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over blobject en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*