13 maanden kalender
Ik was me al langer bewust van 13 maanden in een jaar, omdat dat meer natuurlijk is. Als je een beetje nadenkt is dat toch logisch!!
Ik was me al langer bewust van 13 maanden in een jaar, omdat dat meer natuurlijk is. Als je een beetje nadenkt is dat toch logisch!!
Nog geen account? Registreer je gratis!
Voer hier je emailadres in zodat je je wachtwoord kunt herstellen middels een link die wij zullen sturen
Here you'll find all collections you've created before.
13 maanden kalender
Een kalender dat is ontworpen door het bedrijf Kodak. Het had niet veel gescheeld of we kenden niet beter. De kalender staat ook wel bekend als de International Fixed Calendar.
http://www.citylab.com/work/2014/12/the-world-almost-had-a-13-month-calendar/383610/
De International Fixed Calendar is een zonnekalender voorgesteld om de huidige Gregoriaanse kalender, ontworpen door Mozes B. Cotsworth, die in 1902 geïntroduceerd hervormen.
Het bestaat uit een jaar van 13 maanden van elk 28 dagen, met één of twee dagen aan het eind van elk jaar niet tot een maand of week. Daarom is het een eeuwigdurende kalender. Hoewel nooit officieel in elk land aangenomen, was de officiële kalender van Kodak 1928-1989.
Reglement
– Het jaar heeft 13 maanden van elk 28 dagen, plus een extra aan het einde van die niet tot een maand jaar dag. Elk jaar samenvalt met het bijbehorende Gregoriaanse jaar.
– De maanden dezelfde naam als die van de Gregoriaanse kalender, behalve een maand genaamd Sol die tussen juni en juli wordt ingevoegd.
– Er is een schrikkeljaar, met 366 dagen om de vier jaar te compenseren, zoals in de Gregoriaanse kalender, ~ 365,25 dagen per jaar. In dat jaar wordt een extra dag toegevoegd na juni en vóór de maand “zon”.
– De 2 extra dagen niet behoren tot elke maand en worden ook beschouwd als de dagen van de week, ze altijd optreden na een zaterdag en kan worden gelijkgesteld met een zondag.
– De eerste dag van elk jaar, 1 januari is een zondag en alle volgende dagen tot het einde van de maand die volgt op de conventionele 7 dagen per week.
– Omdat elke maand bestaat uit precies vier weken, de eerste dag van elke maand en elke zevende dag voor de rest van de maand is een zondag, de tweede dag van elke maand en elke zevende dag voor de rest van de maand is een maandag, enzovoort. Dus, elke maand begint op zondag en eindigt op zaterdag, zoals elke gewone week.
Dit veroorzaakt maandelijks door:
13 maanden en extra dagen optreden in de volgende Gregoriaanse data:
* Deze data plaatsvinden een dag eerder in schrikkeljaren.
Geschiedenis
De International Fixed Calendar League werd in 1923 opgericht door Moses B. Cotsworth, met kantoren in Londen en later in Rochester, New York. Activiteiten gestaakt in de jaren 1930.
George Eastman van Eastman Kodak Company was een fervent aanhanger van de CFI, en stelde het gebruik ervan in Kodak in 1928, waar hij bleef in gebruik tot 1989.
De laatste jaren zijn er pogingen om het plan doen herleven.
Een eeuwige 13 maanden kalender, genaamd Kalender Georgisch, werd in 1745 voorgesteld door Hirossa Ap-Iccim.
De internationale vast schema kan worden gebaseerd op de Positivistische kalender gepubliceerd in 1849 door de Franse filosoof Auguste Comte. Comte op basis van hun kalender op de agenda’s van Polynesië. Het belangrijkste verschil tussen de internationale kalender en de positivistische Comte eeuwigdurende kalender is de naam gegeven aan de maanden en dagen. De positivistische kalendermaanden waren, in volgorde: Mozes, Homerus, Aristoteles, Archimedes, Caesar, San Pablo, Karel de Grote, Dante, Gutenberg, Shakespeare, Descartes, Frederic en Bichat. Elke dag van het jaar droeg de namen van historische figuren uit verschillende vakgebieden. De positivisten weken en maanden, te beginnen met maandag in plaats van zondag. Terwijl de positivistische kalender en de “kalender van de Zon,” plaats de extra dag aan het eind van het jaar, de International Fixed Calendar en de World Calendar, doe dat na juni.
Voordeel
Verschillende voordelen bestaan in deze kalender, vooral met betrekking tot hun organisatie. Vergeleken met de Gregoriaanse kalender is duidelijk dat dit veel eenvoudiger en praktisch:
– Elk jaar heeft precies 52 weken verdeeld in 13 maanden;
– Elke maand is het precies 28 dagen verdeeld in 4 weken
– Elke dag van de maand en jaar valt altijd op dezelfde dag.
– Vergeleken met andere voorstellen, kalender blijft hetzelfde dagen per jaar, en dezelfde dagen per week, hetgeen twee voordelen die mogelijk maken veranderen.
– In de Gregoriaanse kalender, New Year’s Day is een wereldwijde feestdag. In dit voorstel, dat is zondag definitie, die een globaal obsoletes, een weekend te vervangen.
– In dit voorstel is het aantal nationale feestdagen die niet in het weekend vallen niet langer afhankelijk van het jaar. Dit veroorzaakt niet meer bestaan een paar jaar met meer werkdagen dan anderen.
Nadelen
– Omdat het een priemgetal 13, zou onmogelijk zijn driemaandelijkse divisies, elk kwartaal, enz.
– Verschillende religieuze groepen is afhankelijk van de huidige zeven dagen per week.
– Voor de bijgelovige, zou plus 13 maanden hebben 13 vrijdag 13 per jaar.
Bron: http://kennisdoel.com/categories/onderwijs/international-fixed-calendar.php#sthash.34xbkALh.dpuf