1. respect

  Respect betekent aanzien, eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van) iemand vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden. Het woord betekent oorspronkelijk omzien naar, en vandaar rekening houden met.

  Voorzover de grammaticale interpretatie van het woord; heden ten dage één van de meest overschatte woorden die in het maatschappelijke discours gebezigd worden. De oorzaken hiervan zijn vooral gelegen in al te zelfvoldane en semi-eerbiedwaardige opstellingen naar mogelijke tegenstanders/partijen (bij discussies, gesprekken, overwegingen et cetera). Dit uit zich dan door voorafgaand aan, dan wel na de conversatie het woord te bezigen in een voor de tegenstander positieve mededeling; vb: “Ik heb respect voor uw geloof/standpunt/afkomst/cultuur/opstelling/geschiedenis” et cetera. Een holle kreet dus, aangezien het de beziger van dit woord als bedoeld in voorgaand voorbeeld veelal zal gaan om een vorm van hoffelijkheid in plaats van het woord werkelijk recht aan te doen zoals dat grammaticaal is bedoeld.

  Ook interessant:  lactosetolerantie-gen
  +2
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

 • 0
  0
 • respect

  heb respect voor je ouders familie ze doen alles voor je eten kopen speelgoed alles heb respect voor je ouders ik heb ook niet alles goed gedaan maar ik heb spijt voor alle slechte dingen die ik heb gedaan heb respect voor je ouders en god en je familie ze doen alle,s voor je ik heb spijt door alle slechte dingen die ik heb gedaan dus daarom niet slecte liedjesluisteren ze doen je inspireren om slecte dingen te doen luister er niet naar anders krijg je spijt voor alle slecte dingen die je hebt gedaan.

  +1
  0

Deel je kennis over respect en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*