1. Wat is de betekenis van 2F-DCK?

  Een gebied waar je veel interessante vocabulaire zult vinden, is scheikunde. Daar komt ook de afkorting 2F-DCK vandaan. Je zult deze afkorting tegenkomen als je je verdiept in research chemicals. Research chemicals zijn chemische stoffen, uitsluitend bedoeld voor gebruik in wetenschappelijk onderzoek. Ze worden toegepast om te bepalen welk effect synthetische verbindingen hebben op het menselijk lichaam. Het doel van dit onderzoek is om medicatie te kunnen ontwikkelen, en zo mogelijk mensen met verschillende ziektes te helpen. In dit artikel zullen we nader kijken naar wat 2F-DCK precies is, en zo ook meer leren over research chemicals.

  Arylcyclohexylamine
  Voor we dieper ingaan op 2F-DCK moeten we eerst nader kennis maken met nog een interessant woord, namelijk arylcyclohexylamine. Arylcyclohexylamine is een groep chemische verbindingen waar 2F-DCK een stof van is. Arylcyclohexylaminen zijn een chemische klasse met een gemeenschappelijke structuur.
  De farmacologische geschiedenis van arylcyclohexylamines
  In de jaren zeventig van de twintigste eeuw werden arylcyclohexylamines voor het eerst gesynthetiseerd om onderzocht te worden voor medische doeleinden. Het onderzoek naar arylcyclohexylaminen was gefocust op hun potentieel als verdovingsmiddel en antidepressiva. Later werd arylcyclohexylamine gesynthetiseerd als potentieel middel in de behandeling van neurodegeneratieve stoornissen als Alzheimer.

  2-Fluorodeschloroketamine
  2-Fluorodeschloroketamine,oftewel 2F-DCK, is een synthetische stof die hoort bij de arylcyclohexylamineklasse. Ketamine wordt gebruikt bij het starten en in stand houden van een narcose. Ketamine biedt verlichting van pijn, en brengt een trance-achtige staat teweeg. De effecten van ketamine duren niet lang en hebben als nadeel dat ze behoorlijke bijwerkingen kunnen hebben.

  Hallucinerend effect
  2F-DCK heeft ook een verdovend effect, en kan een gevoel van loskoppeling van het lichaam en de omgeving veroorzaken. Daardoor kan het voelen alsof je je in een droom bevindt. Deze hallucinerende effecten zijn subtieler dan bij zuivere ketamine. Dat betekent ook dat het langer duurt voor het werkt, en dat deze werking ook langer aanhoudt. Als chemische stof wordt 2-DCK gebruikt om meer inzicht te verwerven in de psychoactieve werking. Door subtiele wijzigingen aan te brengen in de chemische structuur van de stof kan bekeken worden welke farmacologische resultaten dat oplevert.

  2F-DCK in onderzoek
  In onderzoek is 2F-DCK interessant voor zijn mogelijk therapeutische werking. De dissociatieve staat die 2F-DCK teweegbrengt, maakt het van belang voor onderzoek naar het effect op het centrale zenuwstelsel. Daarnaast heeft 2F-DCK invloed op de neurotransmitters dopamine en serotonine die onder andere een rol spelen bij stemmingswisselingen. In dat opzicht is 2F-DCK van beland in onderzoek naar behandeling tegen depressie. Echter, rond 2-DCK is nog veel onbekend als het gaat over de veiligheid en de effecten op de lange termijn.

  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Wat is de betekenis van 2F-DCK? en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*