1. Australië

  Het land waar men box-to-box leeft met alligators en andere wilde dieren.

  Ook interessant:  Mali
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

 • Australië

  Continent met meer schapen dan mensen. Er lopen ongeveer 75,5 miljoen schapen en 60 miljoen kangoeroes rond in Australië. Dit betekent dat er 3,3 keer meer schapen zijn dan inwoners. Hieronder nog wat meer feiten:

  1. Het grootste landgoed in Australië is qua oppervlakte groter dan Israël. Anna Creek Station in deelstaat zuid-Australië omvat bijna 24.000 vierkant kilometer, waardoor het ook de grootste veehouderij in de wereld is.

  2. Van 1828 tot 1902 was het verboden om te zwemmen in zee gedurende de dag, totdat een zwemmer op Manly Beach de wet overtrad en daarmee de weg vrijmaakte voor ’s lands favoriete tijdsverdrijf.

  3. Australië bezit twintig procent van de gokkasten ter wereld, maar slechts 0,33 procent bewoners van de wereld.

  4. Het ‘wilde kamelen-probleem’ van Australië, meer dan 1 miljoen stuks in de outback, wordt nu verholpen door onder andere Saoudi-Arabië, dat de kamelen importeert voor vlees- en melkproductie.

  5. Er zijn meer dan 10.000 stranden in Australië. Als je er elke dag een zou bezoeken, zou je er zo’n 27 jaar over doen.

  6. De kangoeroe en emu (soort struisvogel) zijn gekozen voor het nationale embleem omdat geen van deze twee dieren achteruit kan lopen. Zij symboliseren een land dat alleen maar vooruit kan.

  7. In 2010 werd een politiek debat voor de presidentsverkiezingen op televisie uitgesteld omdat het samenviel met de finale van de immens populaire kookshow Masterchef.

  Bron: news.com.au

  0
  0

Deel je kennis over Australië en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*