1. Bill Cosby

  Bill Cosby is een Amerikaanse acteur, komiek, televisieproducent, schrijver en filantroop .Bill Cosby was de eerste Afro-Amerikaanse man die zijn eigen televisieserie had (I Spy midden jaren zestig) en de raciale grenzen doorbrak als stand-upkomiek in de jaren zestig en jaren zeventig. In het midden van de jaren tachtig, brak hij internationaal door met zijn sitcom The Cosby Show wat tevens het eerste televisieprogramma was dat gebaseerd was rond een zwart gezin met een succesvolle maatschappelijke carrière.

  Begin 21e eeuw werd zijn reputatie overschaduwd door controversiële uitlatingen over de zwarte gemeenschap en meerdere aanklachten wegens seksueel misbruik. Er doken gerechtelijke verklaringen van Cosby op. Cosby gaf toe, dat hij meerdere vrouwen verdovende middelen toediende om seks te hebben. Daarnaast bekende hij in een rechtszaak uit 2005 dat hij diverse vrouwen jarenlang afkocht met zwijggeld; dit om te verhinderen dat zijn vrouw er achter kwam. Hoewel in augustus 2015 al meer dan 40 vrouwen beschuldigingen uitten aan het adres van Cosby, zijn verreweg de meeste aantijgingen verjaard.

  Maar op 30 december 2015 besloot de Amerikaanse justitie toch tot vervolging over te gaan en gelastte een arrestatiebevel.

  Ook interessant:  Jamie Foxx
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Bill Cosby en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*