1. Gupta’s

  De Gupta’s zijn drie gebroeders uit India die zich hebben opgewerkt tot multimiljonairs in Zuid-Afrika. Ze kwamen in 1993 naar Zuid-Afrika vanuit Uttar Pradesh en verdienden hun eerste inkomen met het verkopen van schoenen op straat uit de achterbak van hun auto. De Gupta’s hebben tegenwoordig grote belangen in de mijnbouw, transport & telecommunicatie (eigen tv-station en krant).

  De drie gebroeders (Ajay, Atul Gupta en Rajesh Gupta) zijn dikke maatjes met president Jacob Zuma en bepalen daardoor zelfs de ministers in het land. Naar het schijnt zijn ze echter allemaal gevlucht nadat de staatssecretaris voor Financiën, Mcebisi Jonas, verklaarde op het kantoor van de Gupta’s te zijn geroepen waar de broers hem het ministerschap van zijn baas aanboden.

  Die minister, Nhlanhla Nene, werd in december 2016 onverwacht door president Zuma ontslagen. De officiële reden was volgens Zuma dat Nene een baan aangeboden had gekregen bij de club voor opkomende economieën, BRICS, maar dat bleek een leugen te zijn. Nadat de staatssecretaris de baan had afgeslagen, schoof Zuma het Kamerlid Des van Rooyen naar voren. Daar had geen investeerder ooit van gehoord en dus kelderde de nationale munt en verloor de beurs van Johannesburg in een paar dagen tijd honderden miljarden rand.

  Waar de Gupta’s nu zijn? Waarschijnlijk ergens in Dubai aan het chillen en relaxen met hun miljoenen.

  (zov: Zupta’s)
  (zov: Julius Malema)
  (zov: Jacob Zuma)

  Ook interessant:  Bollywood
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Gupta’s en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*