1. The Panama Papers

  De benaming van de gegevens die worden gelekt aan het publiek. De term is nu trending is op Twitter. De gegevens bewijzen hoe de allerrijksten van de aarde, hun geld witwassen en verstoppen.

  Een Panamese belastingfirma heeft tal van miljardairs geholpen geld weg te sluizen naar belastingparadijzen. Daarover schrijven verschillende Europese media, waaronder Trouw en het Financieele Dagblad. Het bedrijf, Mossack Fonseca, zou veel vroegere en zittende staatshoofden als klant hebben.

  De elf miljoen documenten zijn in handen gekomen van de Duitse krant de Süddeutsche Zeitung. Die deelde de documenten met een internationale organisatie voor onderzoeksjournalistiek, ICIJ.

  De Panama Papers, zoals de documenten worden genoemd, zouden zeer belastend zijn voor elf vroegere en zittende staatshoofden.

  Naast Poetin worden ook de voormalige Egyptische president Hosni Mubarak, de Libische oud-dictator Gadaffi en het Syrische staatshoofd Bashar al-Assad genoemd. Trouw noemt de Oekraïense president Porosjenko.

  In de bestanden van Mossack Fonseca komen ook 132 vroegere en huidige politici en bestuurders voor. Er worden daarnaast 29 miljardairs uit de Forbes 500 en 511 banken genoemd.

  http://nos.nl/artikel/2096976-megaschandaal-na-onthulling-panama-papers.html

  pp-landingpage EN

  Ook interessant:  #Milanononsiferma
  0
  -1

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over The Panama Papers en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*