1. ESG

  ESG is een Engelse afkorting welke staat voor ‘Environmental, Social & Governance’. Het heeft alles te maken met sustainability; duurzaamheid.

  1. Environmental (Milieu): Dit verwijst naar de manier waarop een bedrijf omgaat met milieukwesties en de impact ervan op het milieu. Het omvat zaken als de uitstoot van broeikasgassen, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, de aanpak van klimaatverandering, afvalbeheer en milieubescherming.
  2. Social (Sociaal): Dit betreft de relaties en interacties van een bedrijf met zijn werknemers, klanten, leveranciers en de bredere samenleving. Onderwerpen zoals arbeidspraktijken, diversiteit en inclusie, mensenrechten, gemeenschapsbetrokkenheid en sociale verantwoordelijkheid vallen onder dit criterium.
  3. Governance (Bestuur): Governance verwijst naar de manier waarop een bedrijf wordt geleid, beheerd en gecontroleerd. Het houdt verband met zaken als transparantie, ethisch gedrag, de samenstelling van de raad van bestuur, beloningsstructuren en de integriteit van het management.
  Ook interessant:  CFO
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over ESG en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*