1. Maraş

  Maraş, Kapali Maraş (gesloten Maraş) of ook wel bekend als Varosha is een spookstad in Cyprus. Deze ghost city was voordat het er spookte Cyprus’ mooiste stadje en één van Europa’s mooiste goksteden. Alle casino’s en hotels waren er gevestigd en heel veel toeristen kwamen af op dit pareltje, totdat in 1974 de oorlog tussen de Grieken en de Turken plaatsvond. Sindsdien is het in handen van het Turkse leger, maar er is besloten niets mee te doen, waardoor de stad is komen te vervallen.

  Lijkt me erg apart om te zien. Toegegeven, het is geen Pripyat, maar het blijft me trekken. Ik wil dit jaar naar Cyprus gaan en dan staat Maraş zeer zeker op de planning.

  Vóór 1974:

  http://cdn.listelist.com/wp-content/uploads/2013/07/4-kapali-maras-hayalet-sehir-varosha-cyprus-.jpg

  Na 1974:

  http://cdn.listelist.com/wp-content/uploads/2013/07/10-kapali-maras-hayalet-sehir-varosha-cyprus-.jpg

  Het schijnt dat er in Maras een postkantoor is waar het fortuin van de Britse koninklijke familie wordt bewaard, uiteraard onder bewaking van het leger. Niet verwonderlijk, aangezien de helft van de hotels toen al eigendom waren van diezelfde familie.

  Toetreding tot de stad is maar ten dele mogelijk en het maken van foto’s is pertinent verboden. Uiteraard zijn er genoeg mensen die de risico nemen en toch foto’s maken. Ik neem het ze niet kwalijk.

  Ook interessant:  spookstad
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Maraş en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*