1. Michael Ballack

  Een rasechte loser.

  Begrijp me niet verkeerd, ik was een enorme fan van ‘Micha’, van zijn kracht, zijn stijl, zijn inzicht, zijn schot. Maar als je verder leest ga je de titel die ik hem heb gegeven beter begrijpen. In 2002 en 2008 beleefde Ballack namelijk onevenaarbare, dramatische dingen.

  2002, Bayer Leverkusen:

  – Tweede plaats Champions League: in de finale wordt er verloren met 2-1 van Real Madrid.*

  – Tweede plaats Bundesliga: met nog drie speelrondes te gaan staat Leverkusen vijf punten voor op Borussia Dortmund. Op onverklaarbare wijze verliest Ballack met zijn team twee van de laatste drie wedstrijden. Dortmund wint alles en wordt met één punt voorsprong kampioen.

  – Tweede plaats DFB-Pokal in de finale verliest Ballack met zijn ploeggenoten met 4-2 van FC Schalke 04.

  – Tweede plaats WK Voetbal 2002: Brazilië klopt Duitsland met 2-0 in de finale. Ballack is geschorst voor de finale, maar krijgt na wedstrijd voor de vierde keer dat seizoen een zilveren plak.

  2008, Chelsea FC:

  – Tweede plaats Champions League: in de stromende regen van Moskou verliest Ballack wederom. Manchester United wint de finale na strafschoppen.*

  – Tweede plaats Premier League: de laatste speelronde wordt ingegaan met evenveel punten voor zowel Man. United als Chelsea. United heeft een beter doelsaldo en wordt op de laatste speeldag kampioen.

  – Tweede plaats League Cup: de finale, waarin Ballack het laatste half uur meedoet, wordt na verlenging verloren met 2-1 van Tottenham Hotspur.

  – Tweede plaats EK Voetbal 2008: Ballack tast voor de tweede keer in zijn carrière in één serizoen op alle vier de fronten net mis; spanje is dit keer in de finale met 1-0 te sterk.

  Ongelooflijk hé?

  Ook interessant:  Mark Uth

  Oké, stel je nu voor: je speelt de finale van de Champions League en je mag een team opbouwen met alle wereldsterren van dit moment* maar met één voorwaarde: je móet Ballack opstellen. En stel nu dat die finale tegen Ijsselmeervogels is.

  Zou je de nacht voor de finale kunnen slapen?

  Niet hé?

  +2
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Michael Ballack en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*