1. het leven

  Het leven is fantastisch, maar ben vandaag in een bui waarin ik het een en ander wil aankaarten en bespreken. Uiteraard doe ik dit graag hier, want Volkabulaire geeft de kans mijn gedachten de vrije loop te geven. Ik heb overigens geen idee waar mijn tekst nu naar toe zal gaan, want ik schrijf nu gewoon op wat ik denk en wat ik voel, maar dat maakt me niet zoveel uit. Het gaat om de mensen die het kunnen waarderen.

  Zoals gezegd: het leven. Het leven is fantastisch, maar tegelijkertijd ontiegelijk hard en oneerlijk. Soms heb je van die dagen dat je weer eens in een file zit waarna je op de radio of tv hoort dat het een “monsterfile” was van honderden kilometers lang en dan denk je van: “ja, dat had ik je ook kunnen vertellen”. Je kan boos worden doordat je in de file staat, je kan helemaal gek worden van bepaalde mensen in je omgeving (met name mensen met een zeer laag EQ), maar je kunt ook gewoon proberen positief te blijven. Nou ben ik zelf een perfectionist met oog voor detail, dus is het niet heel simpel om altijd positief te blijven, maar ik probeer het wel. Ik kan niet tegen het pessimistische, omdat ik geloof dat de mens in staat is om letterlijk alles te kunnen doen. Ik ben iemand die stelt dat als je iets écht wilt, je dat ook gewoon kan; zolang je er maar voor strijdt. Zo is het leven ook…

  Je kunt dus in een file zitten of gewoon een off-day hebben, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen, maar dat wil niet zeggen dat je direct pessimistisch moet zijn. Als je in de file staat kun je ook stellen: “hey, nu heb ik gewoon meer tijd om over mezelf te denken en over de mensen te denken die ik liefheb”. En waarom denken we nooit: “nu kan ik gewoon wat meer genieten van alles om me heen; de wereld is toch zo mooi”. Waarom doen we dit nooit? Soms zit ik wel eens in de auto en dan kijk ik naar de wolken… ik vind ze fascinerend. Je kijkt omhoog, ziet de lucht en denkt van: “hoe is dit in hemelsnaam gemaakt? Leven we wel of dromen we nou?”. Je hebt simpelweg geen idee, want er zijn gewoon teveel dingen die je niet kunt uitleggen. Soms vraag ik me ook af of die wolken ook gedachten hebben en of ze mijn energie kunnen voelen; positief of negatief. Het zijn gewoon dingen die mij doen denken en tegelijkertijd fascineren.

  Ook interessant:  Udi Segal

  Ik vraag me soms ook echt af of er meer mensen zijn zoals ik. Je weet wel, dat je even naar de lucht kijkt, alle slechte dingen van je afzet en weer positief gaat denken. Het leven is me gewoon veel te waardevol om boos te blijven of me te lang slecht te voelen.

  Wat ik me trouwens ook afvraag is… zijn er ook mensen die stilstaan bij het leven? Stilstaan bij het feit dat we een prachtige cadeau hebben gekregen (onze ik, onze hersenen, moeder aarde) en hier iets mee moeten doen. Je ziet mensen in Afrika sterven van de honger, terwijl er anderen zijn die zwemmen in het geld. Ik zie de Chinese regering hun schijndemocratie kunstmatig in stand houden, terwijl de Ijslanders een homo als hun premier kunnen maken. Het contrast is enorm, terwijl we feitelijk allemaal uit dezelfde plek komen en feitelijk allemaal mensen zijn. Ik heb het onderscheid tussen Turk, Italiaan, Nederlander, Spanjaard en dergelijke ook nooit begrepen. We hebben één wereld, maar iedereen lijkt zich te bekommeren om zijn of haar eigen gebied c.q. territorium. Waarom kunnen we niet gewoon als één opereren zonder dat we elkaar de oog uitsteken en vingers gaan wijzen?

  Ach, misschien ben ik raar, ik weet het niet. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik me vaak anders voel dan anderen. Vaak word je ook met schuine ogen aangekeken, omdat je andere ideeën hebt die niet in goede aard binnen je eigen omgeving vallen, maar Plato, Aristoteles, Tesla, Einstein enzovoort: allemaal werden ze ooit als gekken bestempeld, maar ze worden nu op handen gedragen. De wereld verandert, maar de mensen lijken helaas nooit te leren van hun fouten.

  Rust in vrede, wereldveranderaars. Ik heb diep respect voor jullie.

  +1
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over het leven en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*