1. waar je op moet letten als je een volkab opent

  het kan voorkomen dat een groentje (en soms zelfs schrijvers!) niet weet hoe het een volkab zou moeten openen. dat geeft niet, want dat is ook de reden dat hij/zij een groentje is. hier een paar richtlijnen voor het openen van volkabs:

  1) probeer kort maar krachtig de titel van je volkab te construeren, zonder dat het de betekenis van het woord of woordengroep kwijtraakt.

  2) afkortingen worden, ondanks dat ze worden gescheiden door middel van punten, aan elkaar geschreven. voorbeeld: d.w.z. wordt dwz. tevens is het geen 2de, maar tweede. het draait om de woorden, niet om al het andere.

  3) als er een volkab wordt geopend over een of andere website, dan moet in de linkerframe alleen de titel van de website te zien zijn en dus geen hyperlink. voorbeelden van goede volkabs zijn google, volkabulaire en dergelijken.

  4) volkabs die een bepaalde datum aangeven (denk aan wedstrijden en belangrijke gebeurtenissen) moeten het formaat 9 juli 2012 gebruiken. voorbeelden van verkeerd gebruik zijn bijvoorbeeld: 03 02 2012, februari 14 2012, 1 3 2012 enzovoort. waarom moet dit? omdat het makkelijker is om te lezen en het overzichtelijker wordt.

  5) volkabs die een bepaalde tijd aangeven, moeten het 24-uurs formaat gebruiken, tesamen met de minuten. namen en dergelijken kunnen zich hier aan onttrekken. als er een boek is genaamd 6:00 pm, dan kan dat in de volkab 6:00 pm bezichtigd worden.

  6) als er geen typeringen van een volkab nodig zijn, gebruik die dan ook niet. “de zanger michael jackson” of “de auto BMW” zijn voorbeelden van verkeerde titels. in plaats daarvan zou je BMW en michael jackson kunnen schrijven, hetgeen goedgekeurd zal worden.

  7) een volkab over bepaalde personen mogen ook geopend worden… met als voorwaarde dat de de namen voluit geschreven worden. het is geen pirlo, maar andrea pirlo en geen rutte, maar mark rutte. titels van personen zoals “dr.” mogen niet, maar het is natuurlijk anders als er een volkab wordt geopend over dr. doom, wat geen titel is van een persoon, maar het geheel is van een titel.

  Ook interessant:  slimme asterisk

  hier is voor gekozen omdat mensen op verschillende manier iemand roepen of noemen, hetzij door bijnamen, hetzij door titels in de naam. door de volledige naam van de persoon te schrijven voorkomen we misverstanden.

  8) als je een geweldige volkab hebt, maar het past net niet omdat je meer dan 40 letters nodig hebt, open het dan niet! probeer het, zoals gezegd, kort maar krachtig te formuleren. als dat niet lukt, dan heeft het geen zin om het alsnog te openen.

  9) ga eerst zoeken… we hoeven geen dubbele volkabs. als dat wel het geval is, dan duidt dat erop dat een persoon de regels niet heeft gelezen en alsmede het schrijversschap niet waard is. je kunt met één klik naar de groentje-modus gestuurd worden.

  10) maak geen spelfouten en grammaticale fouten. de nederlandse taal moet op de juiste manier worden gebruikt!

  11) volkabs behoren in de enkelvoud geopend te worden, tenzij het gebruik van het meervoud een expliciete waarde heeft. het is dus geen appels, maar appel. een tegenvoorbeeld is: de egyptenaren en geen egyptenaar, waar je in de entry het hebt over de gehele bevolking.

  12) ook titels van boeken en films behoren volledig te zijn. het is niet “het boek van jack vance”, maar Planet of Adventure . ook dit is bedoeld om misverstanden te voorkomen en het zo overzichtelijk mogelijk te maken.

  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over waar je op moet letten als je een volkab opent en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*