1. pişmaniye

    Pişmaniye is een traditionele Turkse zoete lekkernij die qua textuur lijkt op suikerspin, maar steviger en boterachtiger is. Het wordt gemaakt door suikerstroop en geroosterd meel met boter samen te trekken tot fijne, draadachtige strengen. Vaak wordt het verrijkt met gemalen noten zoals pistachenoten of walnoten.

    Pişmaniye wordt door de Turken in Turkije met de hand gemaakt (ambachtelijk).

    Ook interessant:  Baklava

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

  • pişmaniye

    Net zoals pismaniye, kadayif (ook wel engelenhaar genoemd, maar gewoon kadayif in het Turks), probeert men dit allemaal te stelen van de Turken. Hier ben ik fel op tegen. Allerlei domme dingen over dat het in een of ander land zou zijn gemaakt of gevonden: uiteraard onwaar. Puur Turks en dat zal het ook altijd blijven.

Deel je kennis over pişmaniye en verlicht

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*