1. Porto

  De tweede grootste stad van Portugal. Naar mijn mening een veel leukere en mystiekere stad dan Lissabon.

  Met name het feit dat J.K. Rowling hier twee jaar heeft gewoond en een boel aspecten in haar Harry Potter-boeken heeft verwerkt, maakt het nog mystieker. De Livraria Lello & Irmão; de boekenwinkel slash bibliotheek waar ze vaak kwam, is ’s werelds derde mooiste bibliotheek en ik begrijp wel waarom. Prachtig om te zien. De ingang is wel betaald; je moet er 3 Euro voor dokken, welke je “terugkrijgt” als je een boek koopt… de drie Euro wordt dan daarmee verrekend namelijk. Hoe het ook zij: zeker bezoeken! Voor nog meer Harry Potter dingetjes, zou je de straat op moeten. Daar zie je dan studenten rondlopen in Traje’s. Dit zijn speciale capes die de studenten verplicht op school moeten dragen. Zeer leuk om te zien, vooral omdat je dan beter begrijp hoe Zweinstein, Zweinstein is geworden.

  Voor lekkere vis** moet je bij de Douro rivier zijn. Hier heb je leuke restaurantjes waar je, onder het genot van een Port wijn, Bacalhau kunt eten.

  In Porto moet je overigens zeker ook op z’n Portugees ontbijten door een Francesinha te bestellen. Voor 5 Euro kun je heerlijk genieten van deze caloriebom.

  Tot slot: pak ook een wedstrijd van FC Porto mee. Het kostte maar 12 Euro (!) en dan zit je net achter Iker Casillas. Kan niet beter.

  Porto is knusser, compacter en gezelliger dan Lissabon. Zeker niet overslaan als je in Lissabon bent. Het is slechts 300 km rijden. Hierna kun je je auto parkeren en gebruik maken van het openbaar vervoer. De metro’s rijden regelmatig en is zeer goed geregeld.

  Ook interessant:  Lissabon
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Porto en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*