1. Lissabon

  Stad vol romantiek en liefde. De oude trams door de nauwe straten en steegjes van deze hoofdstad van Portugal zijn genoeg om je verliefd te maken op de stad. Hier zou iedereen wel willen wonen.

  Ook interessant:  Valletta
  +1
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

 • Lissabon

  Stad waarin ik niet zou willen wonen. Tot nu toe is het de meest saaie hoofdstad die ik heb gezien.

  Saai is misschien niet het juiste woord. Het is er vooral heel apart, maar dan in negatieve zin. Als je in Baixa bent, waan je je een beetje in Rome, maar dan lelijker. Hier heb je een paar winkels en een klein winkelcentrum waarin je het een en ander kunt kopen. Uiteraard ook de Santa Justa lift, waarvan ik niet heb begrepen waarom het 5 Euro kost. Het doet nagenoeg niets anders dan alleen naar boven gaan.

  Lissabon wemelt van de hasj – en wietverkopers. Daarnaast viel het me op dat er overal politieagenten stonden, maar zij stonden dan in en voor de winkels. Iets dat je in Nederland niet zou zien. Baixa is oud, maar heel erg druk. Veel toeristen en heel veel lokale toko’s, wat natuurlijk wel mooi is om te zien. De grote bedrijven hebben zich daar niet kunnen nestelen.

  Wat me vooral irriteerde aan Lissabon, was het feit dat alle toeristische attracties zo ver verspreid liggen. Zo zijn de Ponte 25 de Abril brug en de Torre de Belém, ongeveer op 3 uur loopafstand van het Oceanário de Lisboa. Toch wel klote als daar dan ook geen metro’s naar toe rijden. Het gedeelte dat je dan moet lopen is verdomd saai, omdat het gaat om een industrieterrein. Desalniettemin is de Oceanário het wel dubbel en dwars waard. Heb daar echt de meest gekke vissen gezien; moest ook wel aangezien het de tweede grootste aquarium van de wereld is. Zeker doen, dus.

  Heb ook wat mogen proeven van de Pastéis De Nata; ik vond het niet zo lekker. Smaken verschillen echter, dus gewoon proberen.

  Voor een prachtige overzicht over de stad zou ik aanraden de Castelo de São Jorge te beklimmen. Sowieso zijn de nauwe straatjes van Lissabon met de trams die er rijden, een verademing, maar het uitzicht vanuit het kasteel slaat echt alles. Prachtig om te zien.

  Tenslotte moet gezegd worden dat Lissabon (heel Portugal eigenlijk) zeer goedkoop is. Alles is er minstens 10% goedkoper en dat is natuurlijk fijn als je er op vakantie bent. Voorbeeld: een losse McChicken kost er 2 Euro terwijl dat hier in Nederland 3.50 (!) is.

  0
  0

Deel je kennis over Lissabon en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*