1. Berlijn

  Zeer plezante stad om in rond te slenteren. Heb er 3 dagen mogen zijn en moet zeggen dat ik positief verrast ben: had wel verwacht dat het leuk zou zijn, maar niet zo leuk. Er valt heel veel te doen, het bruist, het leeft. Zeker een stad om in te kunnen wonen, al moet ik wel zeggen dat de woonwijken relatief lelijk zijn, vooral in vergelijk met onze Rotterdam.

  Verbleef zelf in Charlottenburg en daar wemelde het van de ouderen. Leuk om te zien, vooral als je vanaf een afstand bekijkt wat er allemaal om je heen gebeurd. Het parkeren zelf is wel dramatisch slecht geregeld, vooral als je honderden tegenstrijdige borden om je heen ziet. De een zegt dat je er mag parkeren, de ander niet. Bij de een heb je een parkeerschijf nodig, bij de ander niet. Wel was het velen malen goedkoper dan in Nederland, dus dat wel prima gelukkig. Wel lopen ze nog jaren op het gebied van parkeergarages. Ze zijn er in overvloed, maar niet modern genoeg. Je kunt niet eens pinnen; do the math yourself.

  Voor de rest zijn de bezienswaardigheden fenomenaal te noemen. De Brandenburger Tor, de vele kerken (met name de Berliner Dom), het Holocaust-monument, Sony Center, Potsdamer Platz, de muur (fantastisch)… teveel om op te noemen eigenlijk. Berlijn is een stad die ik zeker meerdere malen zal bezoeken.

  Het enige dat mij heeft teleurgesteld, is de Berlin Zoo. Blijdorp is honderden malen leuker om te bezoeken.

  Ook interessant:  Parijs
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Berlijn en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*