1. Rastafarisme

  Rastafarisme is een voor de meeste westerlingen nogal bizarre vorm van religieus fanatisme, gepaard gaande met vergaande sociale en politieke ideeën van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. De sekte vindt vooral aanhangers onder de arme zwarten in de sloppenwijken van de grote steden

  De rastafaris zijn – en worden – nogal eens vervolgd, maar vooral worden ze belachelijk gemaakt. Bob Marley kon zich daar woedend over maken. Ze vormen een van de meest geridiculiseerde sekten ter wereld, deze aanhangers van het zestig jaar geleden geboren geloof dat Ras Tafari – de latere keizer Haile Selassi van Ethiopie – de ware Messias is. De rastafaris dwepen zo met wijlen Selassi dat zij hun haar nooit kammen, om zo de manen te imiteren van de “Leeuw van Judah”, zoals de Ethiopische keizer zich liet noemen. En in de straten van Jamaica kijkt niemand er van op als rasta’s in hun loop de gang van een leeuw nabootsen.

  Het heet dat een echte rastafari nergens bang voor is, behalve voor het verlies van zijn baard en zijn bijbel. De baard is een teken van zijn pact met Jah en de bijbel is zijn bron van kennis. Omdat vrouwen geen baard hebben, vind je nauwelijks vrouwelijke rasta’s.

  Ook interessant:  rasta-haar hebben
  +1
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Rastafarisme en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*