1. religie

  Volgens Karl Marx is religie het opium van het volk. Ben zelf geen communist, maar ik deel zijn mening hierover. Hoe meer mensen ik ontmoet, hoe vaker ik observeer dat religie een ongelofelijk groot aandeel heeft in het gedachtegoed van mensen. Het lijkt er sterk op dat het idee van een religie, hun hele denkbeelden en gedachtegang heeft aangepast en dat mensen niet eens hun brein willen gebruiken.

  Religie heeft ook goede kanten, natuurlijk, maar het wordt voornamelijk misbruikt door droeftoeters die denken dat ze er munt uit kunnen slaan. Als jij in x wil geloven: doe het, maar forceer niemand er ook in te geloven! Waarom zou je dat doen? Waarom zou ik moeten volgen? Waarom mag ik niet mijn hersenen gebruiken en mijn eigen interpretatie geven? Sinds wanneer zijn mensen zo dom en onwetend geworden? Ik erger me eraan.

  Of dan heb je van die mensen die bij elk wissewas zeggen dat iets “niet mag”. Gast… waarom bemoei jij je ermee? Ben jij de perfecte mens? Ben jij dan zo geweldig? Als jij je echt zou focussen op je religie, dan zou je niet eens zien dat de ander fout bezig is. Vandaar dat ik Karl Marx gelijk geef.

  Ook interessant:  dogma
  +1
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over religie en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*