1. Top Lista Nadrealista

  Naam van een oud Joegoslavisch tv-programma, die tussen 1984 en 1991 op televisie te zien was. Ik wist niet van het bestaan af totdat ik een Al-Jazeera documentaire had gezien van Jacky Rowland waarin geprobeerd werd de makers van dit programma (weer) bij elkaar te brengen.

  Top Lista was een komedieprogramma met sketches die draaide om drie hoofdpersonen. Dit waren Zenit Dozic, Nele Karajlić and Branko Đurić. Het programma was vooral bedoeld om de mensen, vaak op absurde manier, te laten zien dat buitenstaanders proberen het land op te delen en de mensen te polariseren. Dat maakte het een zeer populair programma.

  Na het uitbreken van de Bosnische Oorlog, ging de groep uit elkaar. Dit kwam voornamelijk door het feit dat de drie heren een totaal ander achtergrond hadden en een andere kijk hadden op de oorlog. Zo was Dozic een Bosnische moslim terwijl Karajlic Servisch was. Het succes was juist gekomen vanwege deze verschillen, maar het mocht niet baten.

  Branko Đurić won hierna een Oscar met zijn No Man’s Land. Karajlic schreef meerdere boeken en Dozic werkte kort voor de BBC.

  Ik moest lachen om dit gedeelte, waar ze op een komische manier omgaan met de Pazi Snajper-taferelen van vroeger.

  Ook interessant:  Xcode
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Top Lista Nadrealista en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*