1. verplicht stellen van een partijprogramma toets

    Ik had geen idee hoe ik deze niet bestaande toets zou omschrijven, maar de tekst ‘zoiets bestaat niet maar het had wel gekund’ heeft redding gebracht. Inderdaad, zoiets bestaat niet maar zou moeten bestaan en verplicht moeten zijn*. 57,3%* van de mensen hebben géén idee op wie ze stemmen, waar de partij waarop ze stemmen voor staat, wat de partij zal doen met zijn/haar stem etc. etc.. Daarom moet er een toets komen waarbij iedereen moet leren wat elke partijprogramma inhoudt, gewoon heel simpel stampen als vroeger op de middelbare school. Haal je een voldoende? Kan je je stembiljet ophalen bij de gemeente; haal je een onvoldoende? Mag je voor de komende vier jaar niet meebeslissen over zaken waar je kennelijk geen inhoudelijke kennis over bezit. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook niet de slimste, maar mijn stem mag niet even zwaar wegen als die van een idioot die roept dat ie de gulden terug wilt hebben.

    Noem het ondemocratisch, is het ook. Maak je geen zorgen, ik verzin binnen 48 uur een ander woord ipv democratie, en we leven vrolijk verder. Aan service geen gebrek want zo ben ik wel.

    0
    0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over verplicht stellen van een partijprogramma toets en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*