1. World Online

  World Online was een Nederlands internetbedrijf dat in 1995 werd opgericht door Nina Brink en met heel veel bombarie op 17 maart 2000 naar de beurs ging. De beursgang van World Online geldt nog altijd als een van de meest bizarre beursnoteringen ooit.

  World Online – waarvan haar doel was om het grootste internetbedrijf ter wereld te worden – was beroemd onder de investeerders: met behulp van niemand minder dan Victor Halberstadt kwam Nina Brink in aanraking met veel van haar zakelijke relaties. Uiteindelijk namen Goldman Sachs en ABN Amro haar in de arm en gingen ze 17 maart naar de beurs. De hype was enorm, maar uiteindelijk was de prijs van een aandeel lager dan waarmee het begon. Een maand later was het zelfs gehalveerd. Het verval was al begonnen.

  Wat men in die tijd niet wist, was dat Nina Brink al haar aandelen al had verkocht. Dit zorgde dan ook voor veel ophef, want ze was hier niet duidelijk genoeg in geweest zeggen investeerders. Het resultaat was een groot debacle, veel rechtszaken en het Italiaanse Tiscali die datzelfde jaar nog World Online overnam.

  Fascinerend.

  Ook interessant:  ProRail
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over World Online en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*