1. Alen Halilovic

  Voetballer die ondanks zijn prille leeftijd (geboren in 1996!), nu al een betere carrière heeft dan het gros van de voetballers.

  Halilovic komt momenteel uit voor GNK Dinamo Zagreb. Alen Halilović debuteerde laatst tegen Portugal, op 16-jarige leeftijd, voor het Kroatisch voetbalelftal.

  Alen Halilović komt uit de jeugdopleiding van GNK Dinamo Zagreb. Op 27 juni 2012 tekende hij een profcontract. Op 27 september 2012 debuteerde hij in de competitie tegen Hajduk Split. Op dat moment was hij 16 jaar en 101 dagen oud, wat hem de jongste debutant ooit maakte voor Dinamo Zagreb tot in april 2013 Fran Brodić dit record verbrak. Eén week later scoorde hij als invaller de 4-1 tegen Slaven Belupo. Daarmee werd hij de jongste doelpuntenmaker ooit in de Kroatische voetbalcompetitie en van GNK Dinamo Zagreb. Hij was toen 16 jaar en 112 dagen oud. Het vorige record stond op naam van zijn oud-ploegmaat Mateo Kovačić. Op 24 oktober 2012 viel hij in de Champions League-wedstrijd tegen PSG in blessuretijd in voor Mateo Kovačić. Daarmee werd hij ook nog eens de jongste speler die ooit actief was in de Champions League.

  Ook interessant:  Branko Strupar
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Alen Halilovic en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*