1. Çanakkale

  De bakermat van het huidige Turkije. De Republiek kon gesticht worden door de strijd die is geleverd in Çanakkale. De troepen van Mustafa Kemal Atatürk joegen de Engelsen en de ANZAC weg waardoor de weg vrij was om door te stoten en de rest van de vijanden het land uit te jagen.

  Çanakkale is een prachtige stad om te zien. De Aynalı Çarşı, die vroeger als paardenstal werd gebruikt door de Engelsen nadat ze de stad innamen, is sinds de jaren 60 weer omgetoverd tot de passage die het ooit was. Ook mooi om te zien: de antieke steden van Assos en Troia, waar zich het paard van Troje (Troia) bevindt. Een replica van het Paard van Troje is te zien in Çanakkale. De replica werd gebouwd als decor voor de film Troy en staat nog altijd daar.

  De stad heeft een zeer gunstig klimaat waar het ook in de zomer erg winderig is doordat het aan de Bosporus ligt. Met een veerboot kun je de oversteek maken naar Kilitbahir en / of Eceabat, die de paar Euro’s die je moet betalen dubbel en dwars waard zijn.

  Overigens is dit de stad met de aardigste en liefste Turkse mensen die ik ooit heb gezien. Iedereen lacht, is behulpzaam en vredevol.

  Ik zal je absoluut missen, Çanakkale,

  Ook interessant:  Gallipoli
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Çanakkale en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*