1. de Nederlandse winkelstraat

  De Nederlandse winkelstraat staat op het punt om volledig geregeerd te woorden door een handjevol winkels. Vandaag werd namelijk bekend dat ook Perry Sport en Aktie Sport om uitstel van betaling hebben gevraagd.

  Eerder gingen o.a. de Manfield, Scapinho, Vroom & Dreesmann, Invito, Xenos het beruchte bootje in. De vraag is: waar houdt het op?

  Wat ik nu zie, is dat bedrijven als Primark en de Media Markt steeds grotere bedrijfsruimtes innemen en alsmaar expanderen, terwijl de rest het gewoon niet meer op kan brengen. Voordat de Media Markt haar intrede deed in Nederland, hadden we bijvoorbeeld de Radio Modern en de It’s, maar die zijn nu volledig opgeslokt door deze multinational. We zien dan ook dat bedrijven die zich niet op tijd differentiëren (c.q. onderscheiden) en niet aan e-business doen, het laten afweten en uit onze straten verdwijnen. Dat is sneu, want in een wereld waarin weinig concurrentie is zal enkel en alleen de consument verliezen.

  Ik denk dat er hierna nog wel een paar bedrijven zullen volgen, al dan niet met of zonder doorstart. Ik gok dat de Daka, Wibra en Hema de eerste drie winkelketens zullen zijn die het loodje gaan leggen.

  Ben benieuwd.

  Ook interessant:  Jack & Jones
  +1
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

 • de Nederlandse winkelstraat

  Het wordt steeds kaler. De meeste webshops openen wel hun winkels, maar dat is maar mondjesmaat. Het gaat meer naar een wereld waar de experience belangrijker is dan het product. Mensen komen niet om te shoppen, maar om het te bekijken voordat ze het online (goedkoper) bestellen.

  0
  0

Deel je kennis over de Nederlandse winkelstraat en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*