1. dingen die alleen in Nederland kunnen plaatsvinden

  Dingen die je alleen kunt meemaken in Nederland.

  Ik was een jaartje of 13/14, en ging na school naar het huis van een goede vriend om te gaan gamen. Rond vijf uur kwam zijn moeder thuis, ze kwam boven gedag zeggen en dook daarna de keuken in om te gaan koken. We hadden allebei honger en de heerlijke geur van het eten kwam helemaal naar boven tot in z’n kamer*. Eond zes uur schreeuwde ze precies en letterlijk dit naar boven:

  – Fabian! kom je lieverd? we gaan eten. En ohja, zeg je tegen Stringer Bell dat ie naar huis moet gaan? Ik heb namelijk gekookt voor twee.

  Ik keek Fabian aan, maar die gaf geen krimp. Voor hem was het de normaalste zaak van de wereld. Ik zei geen woord, trok m’n jas aan en ging naar huis, totaal geshockeerd.

  Dat was de dag dat ik kennis maakte met het gevoel plaatsvervangende schaamte, al wist ik toen nog niet dat dat zo genoemd werd.

  +2
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over dingen die alleen in Nederland kunnen plaatsvinden en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*