1. Jagten

  Prachtige film die een rauw beeld geeft van het fascisme van de meerderheid. De manier waarop mensen omgaan met begrippen als schuldig, onschuldig, verdachte en veroordeelde wordt in al zijn naaktheid op het witte doek gezet door thomas vinterberg. Hoofdrolspeler Mads Mikkelsen draagt hier aanzienlijk aan bij.

  Let op! het vervolg kan je beter niet lezen als je de film nog niet hebt gezien.

  –! spoiler !–
  De scène in de supermarkt is een pijnlijk maar mooi voorbeeld van dat de meerderheid van mensen een ‘verdachte’ hetzelfde zien als een ‘schuldige’ of ‘veroordeelde’. De slotscène gaat iets dieper: al ben je ‘onschuldig’, je zal altijd de stempel van ‘verdachte’ of ‘veroordeelde’ op je voorhoofd dragen, je hele leven lang. dat is niet jouw schuld, dat is de schuld van de maatschappij.

  –! spoiler !–

  ‘Schijt aan wat anderen van me denken of vinden’. Na deze film denk je er twee keer over na voordat je die zin uitspreekt.

  Ook interessant:  Children of Glory
  +1
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

 • Jagten

  Een van de betere films van de laatste jaren. Deze Deense dramafilm van Thomas Vinterberg, waar Mads Mikkelsen de hoofdrol in speelt, is heftig te noemen.

  spoiler

  Het is erg kut om te zien dat dit gewoon iedereen kan overkomen. Misschien zullen de gevolgen niet zó desastreus zijn, maar het doet je denken. Kinderen kunnen ook liegen en het kutte is dat als ze dat doen, ze sneller als “geloofwaardig” bestempeld worden. Lucas’ attitude toen hij het nieuws voor het eerst hoorde, was kwellend. Ik vond het irritant dat hij zo rustig kon blijven.

  spoiler

  Hoe dan ook: een film die je móet zien.

  0
  0

Deel je kennis over Jagten en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*