1. Philadelphia-experiment

  Het Philadelphia-experiment (of: Rainbow-project) is een vermeend Amerikaans marine-experiment in de marinehaven van Philadelphia uit 1943 om (radar)onzichtbaarheid van een marineschip te bewerkstelligen door manipulatie van magnetische velden. Er zouden allerlei vreemde effecten opgetreden zijn zoals verdwijning van bemanningsleden, tijdreis-effecten en zelfs teleportatie van het schip. Volgens de officiële lezing van de US-Navy is het hele verhaal een opgeklopte mythe.

  Dit project is gestart in 1933 aan het Princeton instituut. Voor dit project werd er rond 1936 heel veel Joodse wetenschappers binnengehengeld, waarna in 1943 men begon met het testen onder leiding van Nikola Tesla, die toezicht hield op hetgeen dat er gebeurde. De allereerste test gebeurde in op een schip zonder bemanning. Hier werd deels succes geboekt, want een deel van het schip was inderdaad “onzichtbaar” gemaakt. Men besloot een stap hoger te gaan en het te testen op een schip mét bemanning. Tesla vond dit geen goed idee, wat er voor zorgde dat hij werd vervangen door John von Neumann. Alles gebeurde in feite hierna.

  Op 22 juli 1943 werd het schip USS Eldridge volledig van de radar geveegd, maar het verdween ook voor de ogen van de wetenschappers. De bemanning verloor hierdoor hun gevoel voor richting, waarop werd besloten om andere mensen te gebruiken voor de volgende, grote test dat op 12 augustus 1943 zou plaatsvinden. Die grote test had grote gevolgen. Het schip werd weer weggetoverd en was nu plotseling te vinden in de haven van Norfolk. Luttele uren later stond het gestalte weer in Philadelphia. De bemanning was echter misvormd door dit gebeuren. Hele onderdelen van het schip waren op of aan het lichaam van de mensen te vinden (volledig versmolten), sommigen bleven verdwijnen en de mensen die het overleefden werden volledig krankzinnig. Twee van de bemanningsleden (Edward en Duncan Cameron) dachten aan het experiment te ontkomen door in het water te springen, maar het bleek dat ze in New York Long Island waren beland nadat ze hadden gesprongen. Dit had dan weer te maken met het Montauk-project.

  Ook interessant:  Verschulusssache Philadelphia experiment

  Ik weet het, het klinkt zeer ongeloofwaardig, maar het zijn betrouwbare bronnen.

  (zov: Oliver Gerschitz)
  (zov: Verschulusssache Philadelphia Experiment)

  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Philadelphia-experiment en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*