1. Turks voetbal

  Voetbal die te volgen is vanaf http://www.voetbalportaal.nl. De Grote Drie, zoals ze worden genoemd, zijn Besiktas, Galatasaray en Fenerbahçe. Besiktas is de oudste club van Turkije. Naast de Grote Drie wisten ook Trabzonspor en Bursaspor kampioen te worden.

  De Turkse competitie groeit alsmaar en begint nu heel erg sterk te worden. Er komen steeds meer jonge talenten naar één van de 18 clubs, die nu bijna allemaal een volledig nieuw stadion hebben. Zo kan ik zeggen dat de Timsah Arena van Bursaspor een state of the art stadion zal gaan worden.

  Ook interessant:  VoetbalPortaal.nl
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

 • Turks voetbal

  Het enige dat nog leuk was aan Turkije, maar tegenwoordig ook verneukt is door de AKP. Gisteren, in de derby tussen Besiktas en Galatasaray zijn er rare dingen gebeurd. In de 92ste minuut van de wedstrijd gingen er een stel idioten het veld op, waarna alles uit de hand liep. Het blijkt dat het de groep 1453 Kartallari is die de wedstrijd hebben verneukt. Deze groep is vorige maand opgericht door een stel randdebielen die actief zijn in de jeugddepartementen van de regering. Ze zijn ontmaskerd, we weten wie ze zijn, we hebben zelfs foto’s en namen, maar er is geen hond die er naar omkijkt. Dat komt omdat deze flikkers ook tentakels hebben binnen de politie.

  Nou vraag je je af: waarom zou de regering zich bemoeien met het voetbal en dan met name Besiktas? Nou, daarvoor moeten we terug naar hetgeen dat er is gebeurd tijdens de protesten jegens Gezi’s vernieling. Daar hebben Besiktas supporters een hele grote rol in gespeeld, en dan heb ik het met name over çArsi; de oudste en meest invloedrijke supportersgroep van Turkije. çArsi heeft burgers en protestanten gesteund in de strijd om de Gezi Park. Het ging zelfs zo ver dat çArsi alle Fenerbahçe en Galatasaray supporters bijeen heeft gebracht om samen te opereren tegen de politie die niet volgens de wetten hebben gehandeld. Uiteraard zag de regering, AKP, dit als een bedreiging en wil het nu op zo’n manier wraken. Voor de rest valt het niet te verklaren….

  Besiktas beleeft een geweldig jaar. Tot gisteren hadden we 4 keer gewonnen in 4 wedstrijden en dit pijn bij velen. Heel erg veel pijn, omdat Besiktas een hele aparte geschiedenis heeft in Turkije. Het is de club van het volk en het volk zal altijd benadeeld worden in dit land. Zo ook gisteren, waar Besiktas gisteren is belemmerd in haar road to victory. Het draait even niet om het feit dat we gisteren zaten te verliezen en dat we nog maar een paar minuten hadden om de wedstrijd te kantelen, daar draait het echt niet om. Voor mij part verliezen we met 10-0 tegen Galatasaray, boeit me niet, het gaat mij om mijn cluppie, maar dit soort interventies…. ik kan hier niet tegen. Voetbal is het enige dat nog leuk is in Turkije, maar ook dat hebben ze verneukt. De flikkers die het veld betraden hebben de steun van de regering en dat is vandaag weer gebleken. 60 mensen werden opgepakt, maar die zijn plots vrijgelaten… Waarom? Dat zullen we nooit weten, aangezien ook de media het schoothondje van de AKP is.

  Definitie: sport die door de overheid is gebutchered.

  0
  0

Deel je kennis over Turks voetbal en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*