1. Auschwitz

  Auschwitz is een Poolse stad die bekendstaat om de treurige en schokkende gebeurtenissen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, toen de Nazi’s nog alle macht hadden.

  Twee dagen geleden was ik hier… Ik moet zeggen dat het een misselijkmakende plek is. Als je er met de auto langsrijdt, dan merk je niets van de kamp. Je zult dan niet kunnen vatten dat daar, jaren geleden, mensen zijn vergast en vermoord, maar helaas was dat wel het geval.

  Auschwitz, of Oświęcim zoals de Polen het schrijven, is een plek die iedereen minstens een keer gezien moet hebben. Ik heb er Zyklon-B cartridges gezien (gebruikte cartridges, nota bene), maar nog erger: de haren van de slachtoffers. Ja, 1950 kg (!) haar van overleden vrouwen. De Nazi’s knipten die af en verkochten ze voor 50 cent per kilo, als ik het bord dat er bij stond mag geloven.

  Het valt eigenlijk niet te beschrijven wat je er ziet en wat er allemaal is. Ik was er toen het er sneeuwde en het koud en guur was.. het heeft me veel gedaan en ik weet zeker dat het jou, als je een goed hart hebt, ook veel zal doen. Alleen al het poortje met “Arbeit macht frei” moet je hart kunnen breken.

  Moge alle onschuldige gevallenen in vrede rusten.

  Hepimiz biriz!

  Ook interessant:  1937 NSDAP Neurenberg partijbijeenkomst
  +1
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Auschwitz en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*