1. Divergent

  Film, gebaseerd op Veronica Roth’s gelijknamige boek. Veel beter dan een Maze Runner of The Hunger Games. Het scheelt ook dat er een echte hottie in speelt, natuurlijk.

  spoiler—-

  Het futuristische Chicago is opgedeeld in vijf facties met elk een bepaalde waarde:

  – Oprechtheid: zij die niet liegen en het weten als iemand liegt. Gekleed in zwart-wit, omdat zij de waarheid zien als zwart en wit. Zij hebben voor Oprechtheid gekozen, omdat ze vinden dat de problemen veroorzaakt worden, doordat mensen niet eerlijk tegen elkaar zijn.
  – Vriendschap: zij die vergeven en een simpel leven leiden. Gekleed in simpele rode en gele kleding. Zij hebben Vriendschap gekozen, omdat ze vinden dat de problemen veroorzaakt worden, doordat mensen niet vriendelijk tegen elkaar zijn.
  – Eruditie: zij die alles weten en willen weten. Gekleed in minstens een blauw kledingstuk, omdat ze geloven dat dit het brein sterker maakt. Zij hebben voor Eruditie gekozen, omdat ze vinden dat de problemen worden veroorzaakt door domheid.
  – Zelfverloochening: zij die anderen helpen en zichzelf zouden opofferen voor anderen. Gekleed in grijze kleding met weinig zichtbare huid en de vrouwen dragen een knotje. Zij hebben voor Zelfverloochening gekozen, omdat ze van mening zijn dat problemen veroorzaakt worden door egoïsme.
  – Onverschrokkenheid: zij die alles durven, een soort leger. Gekleed in zwarte en soms rode kleding. Zij hebben voor Onverschrokkenheid gekozen, omdat ze van mening zijn dat problemen door angst en te weinig moed worden veroorzaakt.

  Elk jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie ze zich voor de rest van hun leven aansluiten
  spoiler

  Ook interessant:  Maleficent

  Het vervolg van deze sequel heet Insurgent

  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Divergent en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*