1. Warschau

  Hoofdstad van Polen

  (zov: Warschaupact)

  Ook interessant:  Shanghai
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

 • Warschau

  Stad waar ik veel van heb genoten. Ik was er enkele dagen geleden en ik moet zeggen dat ik er positiever over ben dan ik aanvankelijk dacht dat ik zou zijn. Het was koud, mistig en guur, maar ondanks het weer heb ik wel kunnen genieten. Dit komt voornamelijk doordat er genoeg te doen is in de stad en doordat het ook allemaal heel goed geregeld is.

  Het openbaar vervoer is uitmuntend. Je hebt de metro, trein en trams en deze zijn ook nog een spotgoedkoop. Zo heb je voor 4.40 zloty een ticket waarmee je 75 minuten lang (onbeperkt overstappen!) kunt reizen met de bus, metro en / of tram. Alles in één, dus! Helemaal top geregeld.

  Polen is ongelofelijk goedkoop. Van het eten tot aan vervoer; voor iemand uit Nederland is het gewoon heel erg goed te doen. Alles is twee keer zo goedkoop en daardoor is het heel verleidelijk om constant buiten te eten. Niet slecht, want je hebt heel veel toko’s waar je heel goed kunt eten. Zo zaten wij bij mij Bobby Burger, die erg smakelijke en goedkope burgers maakt. Voor sommigen* was het een beetje te heet, maar ik vond het erg lekker.

  Wie in Warschau is, moet zeker even naar het Warsaw Uprising Museum gaan. Het is niet geweldig, maar zeker ook niet slecht en die paar Euro’s dubbel en dwars waard. Het museum brengt heel goed over hoe het er in de Tweede Wereldoorlog eraan toe ging.

  Vanuit de hele stad kun je het gebouw van Stalin, zoals ik het noem, zien. De Pałac Kultury i Nauki (Paleis van Cultuur en Wetenschap) lijkt heel erg op de Empire State Building, maar heeft ook iets communistisch. Mooi gebouw, moet ik zeggen. Had helaas geen tijd om erin te gaan, maar het zag er wel tof uit.

  Wie het heeft over Polen, denkt gelijk aan de Poolse arbeiders die in Nederland leven. Denk dat we een slecht beeld hebben over hen, terwijl het hele aardige, lieve en behulpzame mensen zijn. Iedereen probeert je te helpen als ze zien dat je een toerist bent. Helemaal top!

  De oude stad, ofwel Stare Miasto, is overigens ook een lust voor het oog. Ik raad het iedereen aan een keer naar Warschau te gaan. Je zult verrast worden.

  0
  0

Deel je kennis over Warschau en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*