1. Esperanto

  Esperanto is een door Lejzer Zamenhof ontworpen, makkelijk te leren, politiek neutrale, internationale taal (kunsttaal). In 1887 publiceerde hij onder het pseudoniem Dr. Esperanto – “iemand die hoopt” – het eerste boek over de taal met de titel: La internacia lingvo (de internationale taal). De taal werd echter bekend onder Zamenhofs pseudoniem en kreeg zo de naam Esperanto.

  Esperanto wordt inmiddels in meer dan 120 landen gesproken en heeft rond de twee miljoen sprekers. Er vinden jaarlijks wereldwijd vele congressen plaats in het Esperanto. In 1905 werd het eerste internationale congres met Esperanto georganiseerd in Frankrijk.

  Esperanto is speciaal ontworpen om mensen uit verschillende culturen met elkaar te laten communiceren. Het is gemakkelijker te leren dan welke nationale taal ook, door de grote regelmatigheid en simpele grammatica. Daarbij is de taal politiek neutraal wat ervoor zorgt dat eventuele nationale belangen tussen partijen buiten spel worden gezet. Dit zorgt ervoor dat de sprekers op gelijkwaardige voet met elkaar kunnen communiceren in het Esperanto.

  Ook interessant:  Mingreels
  0
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Esperanto en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*