1. Ierland

  Het mooiste land tussen alle Britse landen. Ik woon er nu al 5 maanden (al moet ik toegeven dat ik vaak op en neer reis naar NL en terug), en ik moet zeggen dat het misschien wel de mooiste land ter wereld is. Het geeft me een ongekend rustgevoel en dat zint me tevreden.

  Als je haast hebt, dan vind je meestal niet hetgeen dat je zoekt. In Ierland is alles voor je geregeld. De taxi’s zijn spotgoedkoop, dus als ik haast heb, neem ik die dingen. De mensen zijn er er aardig. Als je je foto laat nemen aan een voorbijganger, dan komen er een paar kerels op je af die samen met je op de foto staan en na “Cheers mate” gezegd te hebben je verlaten.

  Vanaf 4 uur is het tijd voor die ultramaffe pub, waarin iedereen dronken, blij en vol rust is. Je maakt er vrienden voor het leven en dat terwijl je misschien helemaal niets gemeen hebt met die gasten. Je kunt er los gaan, schreeuwen en niemand zal omkijken. Hun hele filosofie is cheers mate.

  De straatmuzikanten van Ierland zijn tig keer beter dan al die bekende Nederlandse zangers en zangeressen bij elkaar. Hij of zij neemt zijn sigaret, gitaar en hond, gaat op de grond zitten en speelt de meest fascinerende muziek. Van Pearl Jam tot aan Radiohead en van The Beatles tot aan U2. En de mensen lopen er niet brommend langs, zoals de meeste Hollanders doen, nee, ze luisteren, ze kijken en praten met je. Een arm over je schouder en hoppa, je bent beste vrienden met de medemens.

  Ook interessant:  Oostenrijk

  Het is er ontwikkeld, het is er rustgevend… Ierland is mijn land.

  +1
  0

Ik wil hier ook wat over zeggen

Geef me een andere volkab

Deel je kennis over Ierland en verlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*